Shiny Rides

Hur tvättar man mikrofiberdukar?

Hur tvättar man mikrofiberdukar?

Mikrofiberdukar är populära på grund av deras förmåga att effektivt avlägsna smuts och damm utan att lämna några ränder eller rester. För att tvätta mikrofiberdukar på bästa sätt bör du följa dessa steg.

Tvätta mikrofiber.
Tidsåtgång: 10 minuter

Nödvändiga verktyg:

- Tvättmaskin

Du behöver också:

- Alkalisk avfettning alt. flytande rengöringsmedel.

Följ dessa steg för att tvätta mikrofiberdukar:

Steg 1 : Sortera mikrofiberdukarna
Sortera mikrofiberdukarna. Tvätta mjuka dukar separat från de som har lite grövre struktur. Har du använt dukar till grovrengöring som t.ex. motor- eller fälgrengöring tvätta dessa separat och använd dessa dukar bara till grovrengöring även i framtiden. Separera mikrofiberdukar från andra kläder och tvättar dem separat.
Steg 2: Tvätta mikrofiberdukarna
Lägg mikrofiberdukarna i tvättmaskinen och välj ett normalprogram på max 40 grader. Häll några centiliter alkalisk avfettning eller en APC i tvättmaskinens tvättmedelsfack och sätt på maskinen. Undvik sköljmedel. Sköljmedel sätter igen fibrerna och förstör dukarna.
Steg 3: Torka mikrofiberdukarna
Häng upp och låt dukarna lufttorka. När de torkat kommer de kännas lite hårda. För att få dem mjuka igen fukta EN duk med lite kallt vatten och släng in dukarna i torktumlaren på låg värme i 5 minuter. Detta kommer göra dukarna mjuka och fluffiga igen. Nu är dina dukar klara för nästa gång!
Varukorg