Shiny Rides

Invändig rekond

Att rengöra bilens interiör regelbundet är viktigt för att bibehålla en fräsch och ren känsla. Detta är en nödvändig åtgärd för att eliminera bakterier och smuts som kan ackumuleras i bilens interiör och minska luftkvaliteten. Följa dessa steg för en korrekt invändig rekond.

Plocka ur allt skräp

Börja med att plocka ut och släng allt skräp som har samlats i bilen. Att ta bort allt skräp är avgörande för att en effektiv rengöring ska kunna genomföras. Om isskrapan och snöborsten gjort sitt för säsongen är det lämpligt att lägga dessa i bagaget så slipper du att de skramlar i dörrfickan.

Plocka ur och rengör gummimattorna

Nästa steg är att ta ut gummimattorna och tvätta dem noggrant. Använd en alkalisk avfettning. Detta är en viktig del av processen, eftersom smuts och grus tenderar att krypa in under mattorna och kan göra att golvet ser smutsigt ut. Det är också viktigt att torka mattorna noggrant efter att man har tvättat dem för att undvika fukt och mögelbildning.

Dammsug

Nu är det dags att dammsuga golvet och bilstolarna. Använda en högkvalitativ grovdammsugare för att avlägsna allt damm och smuts som kan finnas på bilens ytor. Detta kommer att hjälpa till att eliminera allergener och förbättra luftkvaliteten i bilen. Arbetar du utomhus säkerställ att eluttaget du använder är kopplat till en jordfelsbrytare.

Är mattor eller klädsel fläckiga använder du ett milt rengöringsmedel som du arbetar in i fläcken. Har du en våtdammsugare kommer den väl till pass nu. Blötlägg fläcken och sug upp vattnet.

Torka av alla ytor

När mattor och stolar är rena, är det dags att torka av alla ytor med en lämplig rengöringsprodukt. Detta inkluderar instrumentbrädan, dörrpaneler och fönster. Det är viktigt att använda en rengöringsprodukt som är avsedd för fordon, för att undvika att orsaka skador på bilens ytor.

Putsa glasytor & speglar

Efter att alla ytor har torkats av, är det dags att putsa speglar, skärmar och rutor. Detta görs bäst med en mikrofiberduk för att undvika ränder och repor. En ren bilruta förbättrar inte bara siktbarheten utan gör också att bilen ser ren och fräsch ut.

Fräscha upp plast & gummi

Känns plasten lite grå och tråkig använd en kan du använda någon produkt som återför svärta och glans. Undvik dock att använda dessa produkter på pedaler och ratt.

Final touch

Slutligen är det en bra idé att lägga till några air fresheners eller luktabsorbenter i bilen för att hålla den fräsch och luktfri. Det finns olika dofter att välja mellan och du kan välja en som passar din smak. Luktar bilen ordentligt illa så kan du hyra en ozongenerator som är effektiv mot många dofter från bl.a. tobak och husdjur.

Att utföra en invändig rekond på en bil tar lite tid och ansträngning, men det är definitivt värt det för att bibehålla en fräsch och ren bilinteriör. Följ dessa steg för att se till att din bil alltid är ren och fräsch.

Varukorg